image description
image description
image description
img

Chez Poupot St Fort sur Gironde

The windmill is located on high ground near to the Gironde and therefore, although exposed to the elements, benefits from stunning views over the estuary.

The client had been using the disused windmill as ancillary accommodation to the main dwelling on the plot but wished to extend the building to provide a feature lounge and decking area so that it could be offered as a self-contained gite.

The solution of a timber single storey addition, set out in a ‘threepenny-bit’ form around the curved stone walls was the only viable solution given the very limited available budget.

The roof materials were chosen to match those of the previously re-roofed mill and the timber cladding, although preservative-treated, will gradually naturalise into the environment.

loader